Home

Horse's Mind

Discover the intelligence of your horse

 

-Yes! Vanaf vandaag ben ik officieel level II Centered Riding instructrice. De 2-de in België :-)

-Intussen zitten we al veel verder met Capitaine :

Na een maandje grondwerk zijn we begin juli begonnen met zadelmak maken. Met vallen en opstaan ;-) , want hoe braaf mijne jongen is, hij vond een gewicht in het midden van zijn rug eng en dit had rodeo tot gevolg. Dankzij de deskundigheid van Joris, hebben we vlug begrepen wat het probleem was en zijn we vandaar verder gekund.

We hebben dus eerst in verlichte zit gereden, maar intussen kan ik zo goed als normaal recht op zijn rug zitten.

We stappen,draven en galoperen al lustig rond, zowel in de piste als buiten (zowel vergezeld als alleen). Volgend werkpunt is zijn evenwicht vinden in galop.

 

Volg onze vooruitgang via mijn facebook pagina

-De open clinic met Judy Cross was zeer leerrijk. Hou alvast wat tijd vrij voor een nieuwe open clinic in mei.

- Zoals vorig jaar zal Centered Riding Belgium aanwezig zjn op Flanders Horse Expo (23,24 en 25 februari 2018). Kom ons een bezoekje brengen , meedoen aan onze interactieve oefeningen op de stand, of kijken naar de demo's in de piste.

Filosofie

Ik heb paarden als hobby, en zoals elke hobby moet het vooral leuk zijn om met je paard te interageren. Ik ben geen 'geitenwollesokkentype' en ik wil dat mijn leerlingen vooruit gaan, maar dat mag niet gepaard gaan met stress en frustratie.

 

Omgaan met paarden is voor mij ook 2 richtingsverkeer : ik vind de feedback dat mijn paard mij geeft, zeer belangrijk. Uiteindelijk wil ik natuurlijk wel dat hij doet wat ik hem vraag, maar besef dat de reden waarom hij het nu niet doet buiten zichzelf kunnen liggen (dus niet persé de fout van het stomme paard zijn). Het kan goed zijn dat hij fysiek of emotioneel niet in staat is om te doen wat hem gevraagd wordt, of dat hij simpelweg niet begrijpt wat ik bedoel.

 

Ik gebruik de principes van hoe je iets leert om zowel mens en paard te laten evolueren. Een basis principe hierbij is dat al wat beloond werd herhaald wordt, al wat niet beloond werd uitdooft. Belonen in de brede zin van het woord staat dus centraal in de manier waar ik met mens en dier omga. Dit geeft een zeer positieve sfeer aan mijn lessen.

Wie ben ik?

Horse's Mind is een uit de hand gelopen hobby. Het gevolg van een grote passie voor paarden, het feit dat er steeds meer vraag kwam naar lessen en de wil om officieel in orde te zijn (verzekering, zwartwerk, ...).

 

Naast Horse's Mind werkt ik ook nog 4/5 als projectleider van milieu gerelateerde projecten. Ik kies bewust voor de voldoening die ik haal uit het bezig zijn met paarden, bovenop de grotere materiële voordelen die het verder uitbouwen van een carrière zou bieden.

 

De doelstelling is om zo goed mogelijk te worden, en deze kennis te gebruiken om zoveel mogelijk mensen te helpen overeenkomen met hun paarden. Permanent bijleren dus, door regelmatig opleiding te volgen bij mensen van een zo hoog mogelijk niveau.

 

Les geven is een hobby die ik heel graag doe en heel veel voldoening uit haal, maar ik wil ook nog voldoende tijd hebben om met mijn eigen paard en familie bezig te zijn. Aanvragen voor lessen worden dus in dit kader gepast.